Autor: Gorica Nikolin - gorica@021.rs

Novi Sad
10.10.2017.
09:27 > 09:28
Bulevar oslobođenja očekuju obimni radovi na sanaciji i rehabilitaciji površina, što uključuje kako kolovoz, tako i pešačke, biciklističke staze i parking mesta.
  • deda

    11.10.2017 08:11
    mislim da je problem sto se radi sa losim materijalom, gledao sam kad su asfaltirali kod pijagera na raskrsnici futoske i bulevara, da prostis ko da su guske nasrale, katran i sljunak, milion sitnih pukotina na kvadratu, sreca malo su vozila uglancala ali ono je nista, pogledajte izmedju kasarne i bolnice prvi bulevar radjen pre 40 i oho godina, e to je asvalt gospodo, nepravi se pita od govana, al kome treba ulica koja traje po veka osim gradjanima koji to placaju
  • I ja se pitam

    11.10.2017 07:20
    Gledam i vidim
    Greško stisnula palac na dole, izvinjavam se.
  • biciklista

    10.10.2017 21:45
    @ :/
    "U zakonu se provlaci nekoliko kljucnih reci, a to su "Narucila MOZE" i "Narucilac je DUZAN".
    Ni u jednom momentu narucilac ne MORA i niti je OBAVEZAN."

    "Naručilac je DUŽAN" znači "Naručilac je OBAVEZAN". Naručilac može da ODBIJE nisku cenu (može i da je prihvati), ali je DUŽAN da proveri zašto je cena ekstremno ispod tržišne!
  • Mislilac

    10.10.2017 18:53
    Zar nemamo
    Zar nemamo kvalitetnu kompaniju iz Vojvodine koja bi taj posao mogla uraditi???
  • gledam

    10.10.2017 15:09
    i vidim
    u Strazilovskoj su juce i danas zbog saniranja cevi "sanirali" dva stabla
    i jos se bager voza preko njih
    i sta kao zasadice nesto ponovo?
    ali zato nijedan stubic nije stradao
  • gradovi na vodi

    10.10.2017 14:25
    Dva Japanca bi ovo uradila za nedelju dana .
  • sky

    10.10.2017 12:59
    kulicmarko@gmail.com
    "Inženjeri zaključuju da je kolovoz duž bulevara u veoma lošem stanju, pri čemu su raskrsnice toliko deformisane da ugrožavaju bezbednost putnika. Takvo stanje, dodaju inženjeri, zahteva hitne intervencije."
    Dakle, što jes' - jes', ali dajte mi, molim vas, objasnite zašto se već godinama dozvoljava da se ta deonica, a i ostale u gradu, ponovo i ponovo saniraju ofrlje i lošim materijalom? Zašto to nikada nije urađeno čestito, tako da se na najprometnije deonice u gradu, umesto običnog asfalta, stavi tarmak? Da je vaš nadzorni organ svih ovih godina radio svoj posao vi sada ne biste morali da trošite pare a mi građani ne bismo morali da trpimo još jedno gradilište i novu blokadu grada! Ja tom "organu" ne bih ni nacrtanu ovcu dao da nadzire!
  • Luka

    10.10.2017 12:58
    Zasto sve poslove u Novom Sadu rade beogradske firme?
  • stetocine

    10.10.2017 12:52
    Od svih stabala duz bulevara, korenje samo nekoliko njih je podiglo trotoar/biciklisticku. Ali se zato na 20x vise mesta trotoar/biciklisticka raspala posle popravki, "rekonstrukcije", bacanja 10kg soli po m2 i sl. radnji strucnih sluzbi i firmi
  • Radivoje Rokvić

    10.10.2017 12:50
    ŠBBKBB
    Kada bi bar posao uradili kako treba pa i da ne žalimo para za kumovu proviziju i ostale skrivene troškove. Ovako će uzeti pare a za godinu dana će situacija biti ista kao danas. I tako u krug dok pacovi (svih boja i fela) ne pogrickaju i poslednje zrno....
  • !!!!!!!!!!!

    10.10.2017 12:44
    ???????
    Da li to opet ova vlast ismejava i ponižava zdrav razum građana. Pa za 88.000 hiljada ne može ni stan da se okreci
  • Oki

    10.10.2017 12:29
    Samo neka novinari iskopaju ko stoji iza te firme i biće sve jasno zašto ta firma i zašto opet kopanje grada po ko zna koji put kada m7 vreme nije. Prošlo im je leto a oni sada hoce da se obezbede sa novim poslovima. Da urade kako treba i da ne kradu na radovima i ne nose pare gazdi u BG putevi bi trajali mnogo duze ali alavim politicarima nikada dosta.
  • evgenije

    10.10.2017 12:23
    I da se obavezno uklone sve one zastakljene bašte kafića, kladionica, picerija, pekara sa Bulevara. Ima ih na svakom koraku i smetaju. Neko ko je pre više od 40 godina projektovao taj bulevar sigurno ga nije projektovao da trotoari budu zauzeti bašama u nekoj budućnosti nego zato da bi u toj budućnosti kada grad dostigne veliki broj stanovnika isti mogli da se kreću a da je se na stvara gužva i usporavalo kretanje.
  • T

    10.10.2017 12:21
    da bar dobro urade
  • Joka

    10.10.2017 11:47
    Ovi tolikom brzinom peru pare da to nije normalno.Nego,očekujem da ćete poseći taj isti drvored platana, pod parolom ko želi drvo, neka skokne do Fruške gore.
    Pitam se kuda idu ljudi poput vas....
  • turista

    10.10.2017 11:39
    Dovoljno je otici preko i videti koliko smo zaostali pogotovo u domenu ifrastrukture.
  • gnevni vozač

    10.10.2017 11:24
    Ma muka mi je više od njihovih tendera, organizacije poslova i radova....jučer se neko pametan našao da farba pešačke prelaze kod Futoške pijace, na raskrsnici Bul. Oslobodjenja , Jevrejeske i Futoškog puta i to u vreme najvećeg saobraćajnog špica. Stvarno smo nesposobni za bilo šta...najbolje da dodje švaba i krene da upravlja ovom zemljom kad mi ne umemo.
  • Zerstorer

    10.10.2017 11:22
    Bulevar
    Sanacija biciklistickih staza na bul.Oslobodjenja?Pa sanirajte biciklisticke u Futoskoj i Futoskom putu zlotvori jedni...
  • :/

    10.10.2017 11:17
    -
    @biciklista

    U zakonu se provlaci nekoliko kljucnih reci, a to su "Narucila MOZE" i "Narucilac je DUZAN".
    Ni u jednom momentu narucilac ne MORA i niti je OBAVEZAN. Nazalost, u tome lezi kljuc korupcije.

    Ovo sam naucio na tezi nacin, kada sam upisao pogresnu cenu u dokumentaciju i laptop vredan 1000evra morao da isporucim za 100evra kako sam i napisao.

    Iskustvo mi govori da narucilac, clan 92. Neuobicajeno niska cena, poteze samo kada firma koja je predvidjena da dobije tender bude druga, jer se neko ili zeznuo u pisanju ili ponudio nesto stvarno povoljnije u okviru trazenog.
  • Topi se puter...

    10.10.2017 11:16
    Radova, dajte javnih radova...
    Odgovornima odmah da poručim:
    - Kada na sledećim izborima budete izašli sa pričom koliko ste toga izgradili i učinili za Novi Sad, i koliko ste samo dobra vlast, ja ću vas napasti sa pitanjima koja, za sada, ne prolaze moderaciju.
    Ali pitanja ostaju.
    I to za one firme koje vrše najveće radove i raskopavanja po Novom Sadu.
    A nigde nikakvih mogućnosti kontrole i analize ko tu šta plaća i po kojim cenama.
    Lično smatram da se radi o ogromnoj krađi javnog novca, po već svima dobro poznatim metodama.
    Jer, da se tu pionirski radi na obnovi i javnom dobru - davno bi svuda bile okačene fakture tih radova.
    Znači, imate šta da krijete.
  • Jaja

    10.10.2017 10:42
    Ih, pa stara fora... Kad krene ugovor, recice da imaju nepredvidjene troskove i onda ce se uraditi aneks ugovora... Sa obzirom da to radi grad, posle aneksa ugovora, radovi ce biti duplo skuplji nego sto su ostali ponudjaci ponudili, a neko iz grada ce da kupi novi auto :)
  • Napoleon

    10.10.2017 10:26
    Ovde mora odreagovati Agencija za borbu protiv korupcije, pa svima je jasno da je ova ponuda nerealna. Hvala 021.rs na ovoj vesti
  • NS

    10.10.2017 10:26
    Nadam se da ce do zime sa asfaltiraju podbaru i deo centra koji su raskopali, a mogli bi malo i da tu srede nešto, da ne budu krateri od uliica, vreme je...
  • biciklista

    10.10.2017 10:21
    Zakon o j. nabavkama
    Zakon o javnim nabavkama:

    "Neuobičajeno niska cena

    Član 92

    Naručilac može da odbije ponudu zbog neuobičajeno niske cene.

    Neuobičajeno niska cena u smislu ovog zakona je ponuđena cena koja značajno odstupa u odnosu na tržišno uporedivu cenu i izaziva sumnju u mogućnost izvršenja javne nabavke u skladu sa ponuđenim uslovima.

    Ako naručilac oceni da ponuda sadrži neuobičajeno nisku cenu, dužan je da od ponuđača zahteva detaljno obrazloženje svih njenih sastavnih delova koje smatra merodavnim, a naročito navode u pogledu ekonomike načina gradnje, proizvodnje ili izabranih tehničkih rešenja, u pogledu izuzetno povoljnih uslova koji ponuđaču stoje na raspolaganju za izvršenje ugovora ili u pogledu originalnosti proizvoda, usluga ili radova koje ponuđač nudi.

    Naručilac je dužan da ponuđaču u slučaju iz stava 3. ovog člana odredi primeren rok za odgovor.

    Naručilac je dužan da po dobijanju obrazloženja proveri merodavne sastavne elemente ponude iz stava 3. ovog člana.

    Naručilac naročito proverava ispunjenje obaveza koje proizlaze iz važećih propisa o zaštiti na radu, zapošljavanju i uslovima rada, zaštiti životne sredine i zaštiti prava intelektualne svojine od strane ponuđača ili kandidata i može od ponuđača zahtevati dostavljanje odgovarajućih dokaza."
  • Telep

    10.10.2017 10:10
    Bahato ispumpavanje para
    Neverovatno. Pa ovog leta su već raskopavali bulevar zbog toplovodinih cevi. Zar nisu mogli u istom cugu da rade i zamenu kolovoza? Za to su se izgleda jedino specijalizovali: oguli postojeći asfalt i stavi novi. To sada do besomučnosti rade, gde god mogu. Kao da grad nema drugih prioriteta osim zamene kolovoza. Obaška to što je saobraćaj u gradu u permanentnoj blokadi.
  • NEpartijac

    10.10.2017 10:04
    Ukazuje mi se
    Da li je ta beogradska firma izvodila radove i na Fontani?
    Ukazuje mi se da je neko iz te firme član neke Partije...
    A Novi Sad ima novca...
    Pa, navalite...
  • Moma

    10.10.2017 10:01
    Procenti
    Radovi se izvode vema lose sa isto tako losim materijalom,zato sve traje kratko a kosta jako puno.Obavezno promeniti nadzor, u njemu lezi puno problema.Saobracajnice su u losem stanju jer se ne pristupa popravkama i zalivanju pukotina,koje mrazu omogucavaju da ih urnise.Mnogo novca bi se ustedelo popravkama.
  • Djura

    10.10.2017 09:55
    Ako budu sekli platane na bulevaru, to ce biti ravno katastrofi! Unakazice bulevar!
    Ionako su totalno bespotrebno isekli, duz celog bulevara, drvored koji deli biciklisticku i pesacku stazu. To je bilo pre vise od 5 godina, a danas na prste mozes da izbrojis koliko je novih sadnica od tada stasalo. Koga zanima, moze da pogleda dva drveta kod Flying D. i da se uveri kako bi ta stabla danas izgledala, tamo ih jedino nisu isekli. Verovatno gazda ima vezu pa mu ostavli za hladovinu... Kamo srece da je intervenisao za ceo bulevar. Tim stablima nista nije falilo kao sto se moze videti na tom primeru.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna